top of page

День Незалежності України в Лиманському ліцеї №4


День Незалежності України - щорічне свято в Україні, яке відзначають 24 серпня з нагоди ухвалення у 1991 році Акта проголошення незалежності України. Цей документ, ухвалений позачерговою сесією Верховної Ради УРСР, проголосив створення самостійної української держави.

Проголошення незалежності – логічне завершення українського державотворення. Відзначаючи 30-ту річницю ухвалення Акта проголошення незалежності України, ми говоримо про тисячолітню історію нашої державності. Слід вшанувати всі попередні етапи – Русь, Галицько-Волинське князівство, Велике Князівство Литовське, Українську козацьку державу, українські державні утворення початку ХХ століття. Від них сучасна Україна успадкувала традиції державності.

Сьогодні незалежність України – запорука вільного розвитку держав і народів Європи.         

Сьогодні незалежність України – головна перешкода для російського імперіалізму, який намагається політично, економічно та духовно поглинути Україну і розділити Європу на сфери впливу.         

Незалежність для українців – це передусім нові можливості та торжество прав людини. Це змога дихати на повні груди повітрям свободи після століть неволі, коли ми жили за чужими правилами у несправедливості та репресіях, брали участь у чужих війнах. Тепер майбутнє країни – в руках кожного з нас.

В Лиманському ліцеї №4 заплановано проведення заходів за для відзначення  33 річниці незалежності України:

●     Участь у Всеукраїнському інтернет - конкурсі “Україна починається з тебе”

●     Участь у тестуванні "Код нації" до Дня Незалежності

●     Онлайн-екскурсія по історичних місцях України

●     Вікторина «Україна: від минулого до сьогодення»

●     Онлайн-квест «Подорож Україною»

●     Участь у  III Міжнародному конкурсі "ВОЛЯ"

●     Інформ-тайм “Моя Україна єдина і вільна, я з нею пов’язую долю свою”

●     Години спілкування “ 24  серпня-  День  Незалежності  України”, “День Незалежності України”

●     Віртуальна онлайн-листівка дня  Дня Незалежності України”

 

Також запрошуємо вас до віртуальних мандрівок Україною


Незалежність – як повітря. Його не помічаєш, але без нього неможливо жити. Сповна глибину цінності нашої незалежності ми відчули, коли виникла загроза її втратити. Коли держава-окупант повернула у тимчасово захоплені міста й села жахливі переслідування і практики, які, здавалось, назавжди залишились у минулому.          

Україна платить високу ціну свободи. Тому, що знає цінність незалежності і волі, цінність права йти своїм шляхом і бути рівним. Тому сьогодні Україна бореться. Незламно. До перемоги!

Дякуємо всім, хто з нами на цьому шляху!


Comments


bottom of page